Dirigent Rosamint Faas

Van huis uit ge├»nteresseerd in muziek, studeerde jazz en klassiek zang aan het conservatorium van Utrecht, had ik nooit kunnen vermoeden dat ik ooit nog eens als dirigent voor Shantykoor de Eemlandvaarders zou staan. Ik hou van het water en in het bijzonder van zeilen en bij de eerste repetitie, die ik op proef kwam doen bij het koor, zag ik in de koormap alleen maar liedjes die we vroeger thuis zongen of die ik door het collectieve muziek geheugen wel kende. Het repertoire mag dan totaal anders zijn dan de jazz die ik normaal zing maar ook zijn er overeenkomsten. Ik mag werken met accordeonisten Jan, Hans en drummer Erik die alle drie top muzikanten zijn. We zijn aan elkaar gewaagd en inspireren elkaar waardoor wij als muzikanten maar ook het koor de afgelopen jaren een enorme groei hebben doorgemaakt. Onze optredens zijn vaak een bron van vreugde en herkenning voor de luisteraars en niet zelden zingt iedereen uit volle borst mee. Voor het repertoire heb ik een speciaal plekje in mijn hart, de droefenis van het zeemansbestaan en de ondeugendheid van zeemannen die iets te diep in het glaasje kijken passen goed bij mij maar ook bij de mannen van De Eemlandvaarders. Niet verder vertellen maar ik sta soms met tranen in mijn ogen te dirigeren als het koor zingt en de muzikanten daar een mooie muzikale lijst omheen zetten.